FESTİVAL & FUAR Haber Girişi : 10 Şubat 2022 10:17

Turizmin Kalbi EMİTT Fuarı Kapılarını Açtı

Turizmin Kalbi EMİTT Fuarı Kapılarını Açtı
Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapılarını açtı. Bizimkentimiz.com Fuar Festival Dergisi ile organizasyonu izliyor, fuara özel dergimiz de stantlardaki yerini alıyor.

 

 

Hyve Group tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT; 9–12 Şubat 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor.

 

 

EMITT 2022, 9 Şubat'ta T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, T.C İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımları ile açıldı.

 

 

ÖZLEM YAYIN GRUBU FUARDA

 

 

ÖZLEM Yayın Grubu da, Yayın Grubu Başkanı Zafer KAPLANSOY'un katılımyla, www.bizimkentimiz.com ve Fuar & Festival Dergisi Emitt Özel Sayısı ile stantlarda ve etkinliklerdeki yerini aldı. 

 

 

İki yıl aradan sonra tekrar düzenlenen 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, tüm katılımcılar için değer yaratan, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre yön vermeyi sürdürüyor. 

 

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında gerçekleşen fuara dünyanın dört bir tarafından katılım hızla devam ediyor.  

 


25’inci EMITT Fuarı; Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek olmak üzere toplam 14 ülkeye ev sahipliği yapıyor. Ülkeler, kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini, yemeklerini ve folklörlerini tanıtarak İstanbullulara renkli bir fuar deneyimi yaşatıyor.
 

 

Daha önceki fuarlarda olduğu gibi bu yıl da yeni ihracat kanalları oluşturmak amacıyla düzenlenen VIP Alım Heyeti programı kapsamında; Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Kanada, Yunanistan, Rusya, Hindistan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır ve Azerbaycan gibi önemli ülkeler başta olmak üzere toplam 53 ülkeden gelen 200’ün üstünde yabancı alıcı fuarda yer alıyor. 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye turizmi zor geçen 2020 yılının ardından 2021 yılında sevindirici bir ivme yakaladı. Hem önceki yıl hayata geçen Güvenli Turizm Sertifika programını başarılı bir şekilde uygulayarak hem de Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) koordinasyonunda yurt dışında doğru tanıtım adımlarını atarak turizmde 2021 yılı hedefleri üzerine çıktık. 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 88’lik bir artışla toplam 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırlayarak 30 milyon olan psikolojik sınır üzerine çıktık" dedi.

 

 

Turizm gelirlerinn bir önceki yıla göre elde edilen yüzde 103’lük artış ile 24,5 milyar dolarlık olarak kayıtlara geçtiğini hatırlatan Bakan Ersoy,  şöyle devam etti:

 

 

 

"Erken rezervasyon satışları da geçen seneye göre ciddi oranda artmış durumda. Bütün bu gelişmeler bizim 2022 için belirlediğimiz 35 milyar dolar gelir hedefinin ne kadar ulaşılabilir olduğunu da gösteriyor. Bu hedefi el birliği ile daha yukarılara taşıyacağız. Son 3 yılda olduğu gibi devlet-özel sektör el ele vererek doğru zamanda doğru adımları atarak, 2018’de 647 dolar olarak aldığımız kişi başı geliri 2021’de 834 dolara nasıl getirdiysek 2022’de de bu rakamı daha yukarı taşıyarak, niceliğin değil, niteliğin ön planda olduğu 7 Ocak 2023 Turizm Stratejilerimizi adım adım gerçekleştireceğiz. Tabiki bu bağlamda İstanbul çok ama çok önemli bir oyuncu. Dünyanın en büyük ve en iyi havalimanlarından birine sahip olması ve yine dünyanın en hızlı olarak kabul edilen yeni nesil cruise port yatırımlarına örnek gösterilen Galataport’un da hizmete girmesiyle, pandemi sonrası hızlı turist artışı için ihtiyaç duyulan uluslararası ulaşım altyapısının en iyisine sahip oldu.”

 

 

Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’na attığı imzanın turizmdeki yansımasının da önemine ve  dünyada giderek önem kazanan sürdürülebilir turizm kapsamında Güvenli Turizm Sertifikası’na dikkat çeken Ersoy, "Sertifikanın ikinci aşaması olan Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası’nın detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Türkiye, Yeşil Turizm Sertifikası ile birlikte Paris Anlaşması’nın da gerekliliklerini yerine getirecektir" dedi.

 

 

"25 YILDIR TAKİPÇİSİYİM"

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “EMITT Fuarı’nın 25 yıldır bir vatandaş ve iş insanı olarak takipçisiyim. İstanbul’un ilçesinde bir belediye başkanı olarak ev sahibiyken şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gururla takip ediyorum. Çok keyifli bir fuar. Dünyaya kapılarını açan, belki de ülkemizin en güzel sahnesi. Bu sahnenin daha da güzel olması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Salgın kaynaklı sıkıntılı süreçleri aşmak için birlikte, ortak akıl ile mücadele verildiğini vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: "Türkiye’nin ana lokomotifi İstanbul. Biz onun için özellikle İstanbul Turizm Platformu’nu kurmak ve bütün paydaşlarla bir arada akıl ve fikir birliği ortaya koymak ve turizme katkı sunma konusunda ‘Bizler ne yapabiliriz?’ bakış açısı ile bu sürecin mücadelesinde sıkı bir paydaş olmayı, önemsedik, önemsemeye devam ediyoruz."

 

 

SEKTÖRE DAİR HER ŞEY EMITT 2022’DE

 


EMITT Fuarı, çok değerli Devlet organları, birliklerimiz, tur operatörleri, seyahat acenta ve otellerin yanı sıra havayolları, konaklama tesisleri, ulaşım ve bilişim teknolojileri firmaları gibi turizm sektöründe yer alan profesyonellerin buluşma noktası olacak. Fuarda farklı konularda, sektörün trendlerini kapsayan oldukça zengin bir konferans programı gerçekleşecek. 



Fuarın ilk gününde Turizm Danışmanı Osman Ayık’ın moderatörlüğünde, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Suriri Çorabatır Başkanlar Oturumu’nda yer aldı. Sektöre yön veren son gelişmeleri gündeme taşıdı.



EMITT’in olmazsa olmazı Master Class Özel Fuar Turları ile uzmanlar, gezginler, influencerlar ve şefler, katılımcıların stantlarında bire bir ziyaret ederek, israftan nasıl kaçınacaklarını, sürdürülebilirliğin ipuçlarını ve iklim dostu turizm uygulamalarını konferans sahnesinden fuar koridorlarına taşıdılar. 



EMITT’in bölgedeki en yeni ürün ve hizmetlerin sergilenmesine ve takip edilmesine olanak sağlamasının yanında, 25.yılına özel yeniliği ise EMITT Tech Garage olacak. İçeriğiyle yaratıcı ve yatırımcı zihinler arasında köprü oluşturan aktiviteleri destekleyen EMITT Tech Garage’da Metaverse’den artırılmış gerçekliğe dijitalleşmenin ve teknolojinin getirdiği en yeni uygulamalarıyla start-uplar turizm sektörü ile buluşacak. 

 

 

 

Turizm sektörüne yön veren uzmanlar EMITT’te gündeme dair turizm trendlerini kapsayan zengin bir etkinlik programında sektörle buluşmaya devam edecek. İkinci günde “Belediyelerin Destinasyon Stratejisinde Influencer Pazarlama” ve “Pandeminin Öğrettikleriyle Dönüşen Fırsatlar ve Sıradışı Rotalar” konulu oturum düzenlenecek.  Yyurtiçi ve yurtdışı destinasyonlardan başarı ve deneyim hikayelerinin aktarılacağı bir konuşma gerçekleşecek. 

 

Fuarın üçüncü gününde ise  “Turizmde #şimdineleroluyor?” başlıklı konferansta turizmde dijitalleşme, yapay zekâ ve metaverse konuları işlenecek. Moderatörlüğünü Age Provocateur Kurucu Ortakları Duygu Birecikli ve Gülşah Akın yapacak. Konuşmacı olarak ise Hotel Runner Acentelerden Sorumlu Satış ve İş Geliştirme Direktörü Rıza Kaynak, B2Metric CEO’su Murat Hacıoğlu ve Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul yer alacak.