YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 11 Eylül 2019 14:33

Seyhan destekledi, Mimarlar projelendirdi

Seyhan destekledi, Mimarlar projelendirdi
TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından, Seyhan Belediyesi ve Çukurova Üniversitesinin katkılarıyla, Tepebağ Höyüğünün ulusal anlamda tanıtım

Seyhan destekledi, Mimarlar projelendirdi

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından, Seyhan Belediyesi ve Çukurova Üniversitesinin katkılarıyla, Tepebağ Höyüğünün ulusal anlamda tanıtımı ve toplumda koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Eski izlerle, yeni çizgiler” Tepebağ yaz okulu tamamlandı.

TÖRENE YÜKSEK KATILIM

Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleştirilen Yaz okulu kapanış törenine Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, TMMOB Mimarlar Odası Adana şube Başkanı Ozan Tüzün, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şeref Erdoğan, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Bakanı Şahin Bilgiç, TMMOB İKK sekreteri Erol Salman, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsu,  STK temsilcileri, Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Akademisyenler ile ilgililer katıldı.  

TÜZÜN “YAZ OKULU AMACINA UYGUN BAŞARIYLA TAMAMLANDI”

Yaz Okulu kapanış töreninde ilk olarak konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, Yaz okulunun amacına uygun olarak başarıyla tamamlandığını söyledi. 30 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Tepebağ-Kayalıbağ Ulusal Kent Atölyesi” kapsamında Türkiye’nin değişik Üniversitelerinden 30 Mimarlık Bölümü öğrencisinin çalışma yaptığını anlatan Tüzün “Yaz okulunda 15 genç mimar yürütücülük yaparak yol gösterdi. Hocalar deneyimlerini, birikimlerini bizimle paylaştı. Önemli bir çalışma oldu. Emeği geçen öğrencilere, hocalarımıza ve bize katkı sunan Seyhan Belediyesi ile sponsorlarımıza teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN AKAY “MODEL BİR ÇALIŞMA OLDU”

Toplantının bir “model çalışma” olduğuna dikkati çeken Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da toplantının  sadece mimarlık açısından değil, toplumda sorunların nasıl çözüleceğini göstermesi bakımından önemli bir toplantı olduğunu kaydetti.

Model çalışmada gençlerin olmasının kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Akay “38 yaşında biri, ülkeyi kurtarmaya kalktığında yanına gençleri aldı. Ondan sonraki süreçte ve elde edilen başarılarda yanında hep gençler varken, sonrasında gençler ihmal edildi. Şimdi gençlerle birlikteyiz. Geçmişte kaybettiğimiz değerleri, iş gücünü ve verimliliği yeniden yaşama geçirebiliriz. Bu toplantı bu açıdan da önemli bir toplantıdır” diye konuştu.

“ÇOK SAYIDA İNSANI ÇÖZÜME KATMALIYIZ”

Akay sözlerini şöyle tamamladı;

“Çok sayıda insanın çözüme katkı koymasına imkan sağlama sorumluluğumuz var. Bunlardan en önemlisi de genç beyinlerdir. Sizin gibi genç beyinlerin, bu çalışmaya katkı koymasını bu nedenle çok önemsedim. Bu çalışmanın Mimari mirasın korunmasına katkı sunacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

KATKI SUNAN ÖĞRENCİ, AKADEMİSYEN VE SPONSORLARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Konuşmaların ardından Adana’nın antik kentlerinden isimlerini alan öğrenci grupları sunumlarını yaptı. Daha sonra Türkiye’nin değişik kentlerindeki Üniversitelerin Mimarlık Bölümü öğrencilerine, Yaz okulu yürütücülerine, Hocalara ve sponsorlara Katılım veya Teşekkür belgesi verildi. Yaz okulu kapanış töreni “Eski izlerle, yeni çizgiler”başlıklı ulusal kent atölyesi çalışmalarının yer aldığı sergi ile son buldu.

GÖRÜNTÜ LİNKİ


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.