Ders aralarında da çocuklara ilahi dinletildi. Erişim problemleri yaşandığı belirtilen ve pedagojik uygunluğu tartışılan görüntüler içeren Türkiyedeki uzaktan eğitim, OECDnin çalışmasında da masaya yatırıldı. OECDnin, Ülkelerin pandemi sırasında eğitim ihtiyaçlarını karşılamasında yol gösterici olması gerekçesiyle hazırladığı rapor, Türkiyedeki fırsat eşitsizliğinin eğitime etkisini ortaya koydu.
SESSİZ EĞİTİM ORTAMI YOK
Rapordaki 77 ülkelik, Sessiz bir çalışma yerine erişimi olan öğrencilerin yüzdesi listesine Türkiye, 49uncu sıradan girdi. Kazakistan, Azerbaycan ve Bosna Hersekin Türkiyenin üzerinde olduğu listede Belarus ilk sıraya yerleşti. Listede Hollanda ikinci, Ukrayna ise üçüncü oldu. Tayland, Filipinler ve Endonezya ise listenin son sıralarında yer İnternet bağlantısına erişimi olan öğrencilerin oranında da Türkiye, yine sınıfta kaldı. Endonezyanın 77nci olarak son sırada yer aldığı, İnternet bağlantısına erişimi olan öğrencilerin listesinde Türkiye 70inci olabildi. Danimarka, Finlandiya ve Estonya, internet bağlantısına erişimi olan öğrenci sayısının en çok olduğu ülkeler olarak öne çıktı.
YÜZDE 30 BİLGİSAYARA ERİŞEMİYOR
Ülkelerin, okul çalışmaları için kullanabileceği bir bilgisayarı olan öğrencilere göre sıralandığı listede de Türkiye, OECD ortalamasının çok altında kaldı. Türkiye, OECDnin Okul Çalışmaları İçin Bilgisayara Erişim isimli 77 ülkelik listesinde 64üncü olarak ortalamanın çok gerisine düştü. Bilgisayara erişimi olan öğrencilerin ortalaması Türkiyede yüzde 70in biraz altında kalırken Avantajlı okullarda okuyan öğrencilerde bu oran yüzde 90a yaklaştı. Danimarka, Slovenya ve Norveç, listenin ilk üç sırasında, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler ve Endonezya ise son sırasında
yer aldı.
24.04.2020 12:32:00