İzmir Yaban Hayatı zengin ve fotokapanla korunuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Avcılık Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü, yaban hayatının korunması için fotokapan yöntemiyle önemli oranda koruma sağlandığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Avcılık Yaban Hayatı Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda İzmir, Muğla, Manisa ve Aydın Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürlüklerince yürütülen yaban hayatının fotokapanlarla izlenmesi çalışmaları sonuç veriyor.

 

 

 

Müdürlük internet istesinden şu bilgilendirmeyi yaptı:

 

 

"Türlerin yayılış ve hakimiyet (teritori) alanlarını tespit etmek, varlık-yokluk sörveyleri yapmak, türler arası ve tür içi etkileşimleri belirlemek, popülasyondaki özel bireyleri tespit etmek, türlerin habitat tercihlerini belirlemek, tür çeşitliliğini belirlemek, türe göre mekansal alan saptamak, hedef türün mevsimsel ve günlük aktivitelerinin izlemek, popülasyon büyülüğü tespit etmek gibi bir çok konuda araştırmalar yapılmaktadır."

 

 

 

Açıklamada, Doğa Koruma Milli Parklar İzmir İl Şube Müdürlüğünce başta Bayındır Ovacık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olmak üzere İl genelinde yürütülen çalışmalarda; fotokapanlarla karaca, kurt, tilki, porsuk, sansar, çakal, tavşan, yaban domuzu türlerine ilişkin fotoğraf ve videolar elde edildiği vurgulandı ve İzmir'in yaban hayatı zenginliğinin bir kez daha ortaya konduğunu kamuoyuna duyurdu.

 

 


20.10.2022 16:30:00